El SEAT 1200/1430 Sport fora d'Espanya

El SEAT 1200 Sport fou l'únic model junt amb el SEAT 133 dissenyat i produït exclusivament per SEAT, i que per tant no tenia cap semblança amb un model FIAT, tot i que n'utilitzava gran part de la mecànica. Va representar un tímid intent de deixar de ser una simple filial i sentà les bases del centre tècnic i de disseny de Martorell.

Degut a aquesta exclusivitat es van exportar algunes unitats a d'altres països sota la marca SEAT. Sortosament, actualment alguns d'ells continuen circulant per les carreteres estrangeres.

 

Marc Seij. Amsterdam, Holanda.

  

En Marc Seij posseeix el 1430 Sport que podem veure a les fotografies de color groc.

Segons diu, només uns quants 1430 Sport van ser exportats a Holanda l'any 1979. Probablement aquest és l'únic que encara sobreviu en aquell país juntament amb el que veiem a la fotografia de color verd. Del tercer, de color metal·litzat, només sabem que fa uns anys es trobava ja en força mal estat.

A més, també comenta la gran dificultat per trobar peces de recanvi per aquest cotxe a Holanda i per això ha de fer servir peces d'altres models, com per exemple un tub d'escapament de FIAT 127. Evidentment, si ja és força difícil trobar-les a bon preu a Espanya, imagineu-vos a Holanda!!

Podeu posar-vos en contacte amb ell clicant sobre el seu nom.

Cliqueu sobre les fotografies per ampliar-les.

 

Michel Palazuelos. França.

   

Aquest cotxe no és un dels que es van exportar pròpiament. Michel Palazuelos és fill d'un dels molts emigrants que es van veure obligats a deixar Espanya. Posteriorment, va comprar aquest cotxe en un concessionari de Santander, concretament l'any 1978.

Cliqueu sobre les fotografies per ampliar-les.

Este es el contenedor donde se cargará el contenido HTML externo.